La Secretària General d'Educació, Patrícia Gomà, ha anunciat que, en finalitzar el curs, hi haurà un relleu en la direcció de l'Institut Llobregat de Sallent. "Hem convingut amb el director del centre educatiu que en finalitzar el curs hi haurà un relleu", ha afirmat Gomà.  Aquesta mesura ha estat acordada entre el Departament i la direcció del centre per afrontar la situació complexa que viu la comunitat educativa del municipi a causa del suïcidi d'una alumna del centre. Gomà ha afegit que la mesura serveix per donar un canvi i un respir a una comunitat educativa i a un institut que estan molt trasbalsats i que han patit molt aquests esdeveniments. La secretària general d'Educació ha subratllat que el canvi només afecta la direcció i no la resta de l'equip directiu. No ha volgut avançar si ja hi ha relleus decidits.

Així mateix, Gomà ha informat que ja s'han acabat d'elaborar els expedients que s'han encarregat als diferents actors per intentar escatir tots els angles del cas. Un d'aquests expedients, en el que ha posat més èmfasi, recull les opinions de l'alumnat. Tots aquests informes es posaran aquest dijous a disposició del jutge instructor del cas. La secretària general d'Educació ha destacat que el que ha passat a Sallent és una situació molt complexa que no té resposta fàcil. Ha subratllat que s'havien fet moltes coses per ajudar la família i el centre, tant des del municipi com des dels serveis socials o de salut. Es buscava solucionar i canviar moltes dinàmiques complicades de relació conflictiva en general a tot el col·lectiu educatiu i a tot el grup de primer d'ESO.

La Secretària General d'Educació també ha fet valdre el fet que el Govern ha posat tots els mitjans possibles a disposició del centre educatiu, de les famílies i del municipi des del minut zero. En aquest sentit, ha numerat la intervenció de la Unitat de Suport d'Atenció a les Violències i les Víctimes, de psicopedagogs, d'orientadors i de l'inspector educatiu del centre, que s'hi ha instal·lat físicament per coordinar i ordenar tots aquests recursos. També ha destacat la nova orientadora psicopedagògica que acompanyarà l'alumnat i el centre en el que queda de curs. La Secretaria General d'Educació ha afirmat que no s'han escatimat en aquests recursos per acompanyar el centre en una situació tan complicada. Com també ho ha anat fent el municipi. En definitiva, la mesura de relleu a la direcció de l'Institut Llobregat de Sallent és una de les múltiples accions que s'han posat en marxa per ajudar la comunitat educativa a superar aquesta situació difícil.

Educació confirma la consolidació de l'avançament del calendari escolar

L'avançament del curs escolar es consolida i les classes del curs 2023-2024 s'iniciaran la primera setmana de setembre. Ara bé, cada tarda de setembre serà lectiva en lloc de ser ocupades amb activitats de lleure no obligatòries. "Des de l'inici de curs hi haurà matí i tarda", ha dit aquest dimecres en una atenció a mitjans la secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, que ha assenyalat que les tardes seran lectives "en pro de l'equitat i la qualitat educativa". Educació, però, encara no té tancada la data d'inici de curs. Gomà ha assenyalat que es concretarà la "més idònia" un cop s'hagi tractat la qüestió amb la mesa sindical. Ara bé, ha dit que es tindrà en compte que Infantil, Primària i Secundària comencin el mateix dia.