L'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre Eduardo Zaplana, en presó preventiva des de fa set mesos, ha negat en una carta remesa a la seva esposa haver cobrat comissions, i ha afirmat que és "impossible" que pugui escapar-se d'Espanya perquè seria una "indignitat", ja que és "innocent".

En un comunicat remès a l'Agència Efe per la seva dona, Rosa Barceló, l'expresident valencià afirma: "Sóc innocent perquè no he estat jutjat tal com reconeix la nostra ordenació jurídica, encara que no sigui lliure per estar sotmès a presó preventiva."

Zaplana va ingressar a l'hospital la setmana passada a conseqüència de la leucèmia que pateix. El Partit Popular va reclamar "humanitat" cap a l'expresident de la Generalitat valenciana.

"Mai no vaig cobrar una comissió"

Zaplana declara tenir el "convenciment absolut" de no ser responsable dels fets dels que se li acusa: "Puc afirmar que mai no vaig cobrar cap comissió per unes adjudicacions públiques i mai no vaig distreure una pesseta o un euro de les administracions públiques a les quals vaig servir", assevera.

Sobre el fet de seguir a presó per evitar la destrucció de proves i el risc de fuga, Zaplana replica: "No sé quina prova puc destruir després de set mesos de privació de llibertat, ni qui es pot plantejar seriosament que en les meves condicions em vagi a escapar del meu país".

Afirma, a més, que és "impossible" la seva fuga, no només per les seves "dependències mèdiques i arrelaments evidents", sinó perquè "sota cap concepte" permetria que la seva "concepció de l'honor personal" i el llegat que deixa fora de tal "indignitat".

Zaplana agraeix les peticions a favor de la seva posada en llibertat per qüestions d'humanitat per la leucèmia que pateix i per la qual està ingressat a l'hospital La Fe de Valencia des de dimarts passat.