El president de la Comissió de Llibre de Text del Gremi d’Editors de Catalunya i director general de l’editorial Edebé, Antoni Garrido, ha considerat la polèmica sobre l’adoctrinament als llibres catalans “estèril, tendenciosa i inventada”. En declaracions a l’ACN, després que l'Estat anunciés que investigarà els llibres de text catalans per "falta de rigor històric", Garrido ha manifestat que les editorials “no intenten adoctrinar, sinó complir amb els requisits que els marquen els organismes oficials”.

En aquest sentit, ha afegit que els editors es mouen a partir dels currículums que indiquen tant l’Estat com les Comunitats Autònomes que tenen competències en matèria educativa, i que els manuals de text que publiquen compleixen ambdós requisits. Garrido ha explicat també que la tasca que fan les editorials és “rigorosa i científica” en totes les matèries, però especialment en aquelles més “sensibles”, com poden ser Geografia, Història o Llengua.

També ha recordat que “cap” editorial té un “posicionament polític” a l’hora de fer la feina, i que el que prima és la “claredat”. Sobre l’informe del sindicat AMES que alerta d’adoctrinament als alumnes catalans a partir dels llibres de text, Garrido entén que hi ha “interès” a “criminalitzar” un sector que és apolític.

Finalment, el també director general de l’editorial Edebé ha explicat que per bé que des del 2002 no hi ha revisió prèvia dels llibres de text que publiquen per part de l’Administració, sí que hi ha “revisions permanents” del material perquè sigui “el màxim de rigorós”.