El producte interior brut de Catalunya (PIB) ha registrat un creixement interanual del 3,5% en el tercer trimestre del 2017, cinc dècimes més que la taxa registrada en el segon trimestre, segons la comptabilitat trimestral de l'Institut Català d'Estadística (Idescat). L'economia catalana manté un ''fort creixement'' en el tercer trimestre amb un augment intertrimestral de l'activitat del 0,9%, un punt més que l'increment registrat per al conjunt de l'economia espanyola. 

Per sectors d'activitat, aquests són els següents resultats. El de la construcció indica que per aquest tercer trimestre hi hauria un creixement d'un 6,8%, gràcies al sector residencial de construcció d'habitatges. El sector de la indústria hauria pujat un 3,7%, 8 dècimes per sobre dels dos trimestres anteriors. I pel que fa al dels serveis, l'indicador mostra que l'activitat d'ocupació laboral tindria una dinàmica a l'alça i en termes de PIB hauria incrementat un 3,3%. 

En relació amb l'activitat turística, el volum de turisme estranger ha augmentat un 7,8% interanual en els nous primers mesos de l'any. En la mateixa línia estan les exportacions, que segueixen a l'alça en els primers 8 mesos de l'any i han crescut un 8,8%. 

La taca negra ha estat el sector de l'agricultura que ha disminuït un 2,5% l'estimació interanual. 

Per últim, cal destacar que la contractació indefinida s'ha disparat, ja que ha augmentat fins al 3,9% i suposa el ritme més intens de contractes indefinits des del 2008. En relació amb l'ocupació, en el tercer trimestre s'ha registrat un increment del 2,9%, segons dades de l'EPA.