El secretari d’Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha assegurat aquest dimecres que el “distanciament” entre la formació morada a Catalunya i el nou partit dels comuns és temporal i confia que finalment hi hagi acord.

Les seves paraules s’han produït una setmana més tard del naixement del nou partit d’esquerres i abast català impulsat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L’assemblea fundacional dels comuns va estar marcada per l’absència de la direcció de Podem, encapçalada per Albano-Dante Fachin, que va retirar la seva candidatura per formar part dels òrgans de direcció del nou partit.

Aquest dimecres, Echenique ha assegurat en declaracions a La Sexta que la integració de Podem al nou partit “no ha estat possible temporalment” però s’ha mostrat convençut que la direcció de Fachin rectificarà en considerar bàsica la unitat per aconseguir un bon resultat a Catalunya.

Segons ha destacat, només des de la unió es pot “lluitar contra els adversaris que encara controlen les palanques més importants del poder”. A més, els comuns ja van anunciar que descartaven una coalició electoral amb Podem si, finalment, la formació morada no formava part del partit.