El secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha assenyalat aquest dimarts que, segons el seu parer, la dreta "no té un projecte de país" i que, per això, "està intentant ressuscitar a ETA", afegint que, la de Ciutadans, és una campanya per "buscar el vot masclista, xenòfob i de la confrontació," amb referència al míting d'aquesta formació a la localitat guipuscoana d'Errenteria diumenge passat.

"Estem veient a la dreta d'aquest país sense projecte de país intentat ressuscitar a ETA, sincerament, crec que això és compatible que cada un faci el que vulgui i Albert Rivera pugui anar a Errenteria, és una llibertat democràtica fonamental", ha explicat.

"Si tria fer una campanya per buscar el vot masclista, xenòfob o de la confrontació té dret a fer-ho, no comptarà amb el meu suport, però tindrà dret a anar on vulgui i a ser ben rebut", ha assegurat el dirigent de Podemos sobre Rivera, apuntant que defensaria això mateix "fins i tot" si ho fan partits com Vox.

Ficar en campanya ETA

No obstant això, Echenique en una entrevista en Onda Cero, ha insistit en les seves declaracions en les quals acusava Ciutadans d'"incendiar" amb el seu míting a Rentería, bastió de l'esquerra abertzale. Així, veu una "obvietat" que hi ha partits que han apostat per aquesta "estratègia", amb referència a ficar en campanya ETA.

El secretari d'Organització admet que "es penedeix" de què, amb les seves paraules "es parli més del tema". "He comès l'error de fer-li el joc a aquesta gent, que és el que vol, que es parli de confrontació entre els pobles d'Espanya", ha apuntat el dirigent 'morat'.

Si bé, s'ha reafirmat en les seves declaracions contra Ciutadans i el seu atac que Rivera busca "escurar els vots d'odi". "El que dic és absolutament cert", ha subratllat.