Pablo Echenique s’ha acomiadat aquest dimecres del Congrés dels Diputats i, tot i no assegurar que abandona la política de forma activa, ja ha anunciat que en els pròxims dies sol·licitarà la seva reincorporació al Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) per continuar la seva carrera com a científic. El comiat s’ha produït durant la seva intervenció a la Diputació Permanent de la Cambra Baixa, en la qual ha defensat la labor de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i s'ha mostrat orgullós d'haver dit algunes "veritats" i de "fer soroll", ja que és l’única manera que “el centre extrem escolti els de baix".

"Avui és la meva última intervenció i aquí s'acaba el meu viatge”, ha assenyalat Echenique per acomiadar-se del Congrés dels Diputats (Sumar també va vetar la seva entrada a les llistes electorals del 23-J). "En uns dies, sol·licitaré tornar al servei actiu al CSIC per a continuar amb la meva feina com a científic", ha apuntat el diputat dels morats a la cambra baixa en el seu últim discurs com a diputat de Podemos.

Per altra banda, Echenique també ha criticat en el seu discurs que és una “vergonya” que després d’haver tingut un diputat en cadira de rodes durant tants anys, la cambra no hagi fet adaptacions per a les persones discapacitades, cosa que hagués enviat un missatge clar a la societat. Ha posat com a exemple que durant els anys que ha sigut diputat al Congrés no ha pogut col·locar-se a la bancada com la resta de parlamentaris, per molt que ho hagi demanat reiteradament.

Pablo Echenique ha aprofitat aquest discurs per reivindicar algunes de les mesures legislatives que s’han tirat endavant durant la darrera legislatura a conseqüència de l’entrada de Podemos al govern espanyol. Ha mencionat la llei d’eutanàsia, l’augment “històric” del salari mínim, l’ingrés mínim vital, la llei de benestar animal o la d’habitatge.

I, en aquest sentit, ha volgut també fer una menció especial a la ministra d’Igualtat, Irene Montero, vetada per Yolanda Díaz i Pedro Sánchez perquè no entrés a les llistes de Sumar per a les eleccions generals del 23-J. Ha desplegat, segons ell, una “nova i valenta” onada de drets feministes com les normatives relacionades amb el col·lectiu LGTBI, o la reforma de l’avortament. Ha criticat que hagi estat atacada durant la darrera legislatura per la “dreta judicial i mediàtica”, i “mutilada parcialment” per l’acord de PP i PSOE per reformar-la.

 

Tant ell com Irene Montero han estat vetats de les llistes de Sumar per a les eleccions generals del 23-J. l el mateix Echenique va denunciar fa dies a Twitter que “l’equip negociador de Sumar” li havia “deixat clar des del primer dia que era absolutament impossible” que ell pogués encapçalar la llista per Saragossa.