L'exlíder democristià Josep Antoni Duran i Lleida ha anunciat aquest dilluns el naixement d'un partit que recollirà "el llegat d'Unió; no només el tema nacional, (també) la socialdemocràcia", encara que ell no el liderarà perquè diu que no tornarà a la primera línia política.

"Ja està registrat un nou partit polític que recull aquest llegat, amb persones noves que no han estat a Unió Democràtica i altres que sí que hi han estat", ha dit en presentar a Lleida el seu llibre 'Un pa com unes hòsties. Valia la pena trencar-ho tot?'.

"Temps al temps", ha agregat per justificar que no dóna més detalls sobre la nova formació, encara que responsables d'Unió a Lleida asseguren que es presentarà en poc temps.

A l'aula magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, atapeïda, Duran també ha parlat de la situació actual del procés sobiranista: ha insistit que a l'Estat li correspon "fer una proposta política".

Duran i Lleida ho ha argumentant dient que l'Estat és la part més forta, "més fort que Catalunya". Tot i així, ha matisat que no veu possible que l'Estat plantegi una proposta a curt termini: "No és possible, però, si no es fa, tots en sortirem escaldats".

Quant als partidaris de la independència, creu que "saben que no hi haurà referèndum però no saben com aixecar l'acta de defunció, i per això estan marejant la perdiu".