La revista belga Knack ha publicat un article d'opinió que carrega amb duresa contra el dèficit democràtic de l'estat Espanyol. Sota el titular Europa és humanista, però molt selectiva, l'article critica la repressió i la censura de l'executiu de Rajoy els darrers mesos i qüestiona l'actuació i la passivitat de la Unió Europea en el conflicte.

L'article publicat a Knack, l'equivalent al Der Spiegel alemany, critica l'empresonament dels presos polítics i afirma que "el seu únic crim ha estat donar l'oportunitat als ciutadans de votar". El text enumera altres accions repressives del govern espanyol, com la condemna dels rapers Valtònyc i Pablo Hasel, i mostra sorpresa perquè personatges com Federico Jiménez Losantos "puguin animar a bombardejar Barcelona sense cap problema".

Per aquest motiu, l'article citat assegura que el que viu actualment el país és una "autèntica persecució política" i defensa que no es tracta d'un "simple assumpte intern". "És normal que Europa miri cap a una altra banda? Si Espanya no fos un país de la UE, sinó d'Amèrica del Sud, potser els ministres d'Afers Exteriors europeus s'haurien fet escoltar", ha sentenciat.

A més, recorda que el Consell d'Europa a Estrasburg fa anys que condemna Espanya per un "tracte inhumà" i critica que els interessos polítics europeistes prevalguin per sobre dels "drets humans". "El partit que governa a Espanya, el Partit Popular, és necessari al Parlament Europeu per mantenir la Comissió Europea al poder. Per això, els interessos prevalen per sobre dels principis democràtics fonamentals", assenyala l'article.

D'aquesta manera, l'article ha carregat amb contundència contra la posició europea en el conflicte i ha exigit que s'afrontin les "violacions dels drets humans i la repressió política que impera actualment a Espanya".