La polèmica per l'apartament que ocupa la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a l'aparthotel de luxe Room Mate es complica encara més. Una vegada s'ha sabut que no es tracta d'un apartament sinó de dos, ara el contracte pel qual es van contractar els serveis alimenta la suposició que no tot és clar respecte a la residència actual d'Ayuso.

Segons avança la Cadena Ser, la Conselleria de Polítiques Socials de la Comunitat de Madrid ha enviat cap a les dues de la matinada d'aquest dimecres al mitjà el contracte que va firmar el seu departament amb la Coordinadora del Tercer Sector per un valor de 230.000 euros. La intenció, justificar que aquesta entitat ha cobrat uns diners per gestionar l'hotel, que ha estat reconvertit en residència per a malalts lleus de coronavirus i així justificar l'ús que en fa Ayuso.

El Portal de Contractació de la Comunitat, fins ahir, informava que l'empresa de Kike Sarasola, amo de Room Mate, havia rebut una adjudicació de 565.000 euros per l'explotació dels seus dos hotels cedits per a l'emergència sanitària. Però, misteriosament, després de la polèmica amb l'aparthotel d'Ayuso, aquesta informació s'ha corregit. Ara, el document diu que el beneficiari és un altre. El govern madrileny ho atribueix a un error, diuen que van publicar el nom Room Mate per un error en bolcar la informació, i insisteixen que aquesta companyia no ha vist ni un cèntim per la cessió dels seus hotels.

Document creat el mateix dimarts

El cas és que, segons el mitjà citat, queda clar que el document del contracte es va crear la nit de dimarts, exactament a les 23.59 del dia 12 de maig, quan ja era sabut l'ús, suposadament fraudulent, de les instal·lacions d'un aparthotel per part de la presidenta Ayuso.

Segons la mateixa conselleria, el document tindria data d'ahir perquè han estat modificades dades personals, i que l'autèntic hauria estat firmat el 16 d'abril. Aquesta informació, en tot cas, entra en contradicció amb la informació del portal de contractació del govern madrileny, on s'assegura que l'adjudicatari va ser el mateix Room Mate.

Per la seva part, la Coordinadora del Tercer Sector assegura que no ha cobrat res dels suposats 230.000 euros i, en canvi, que de moment han hagut d'avançar diners.