El president del PP, Pablo Casado, ha expressat els seus dubtes sobre la justícia en la sentència del cas dels ERO a Andalusia. Just abans de participar en una reunió del Partit Popular Europeu a Zagreb (Croàcia), Casado s'ha preguntat per què la sentència s'ha aplaçat fins després de les eleccions espanyoles del 10-N.

Segons ha apuntat Casado, "la sentència hauria tingut un efecte definitori per al PSOE" i ha afegit que "és necessari aclarir" les responsabilitats de l'aplaçament. El líder popular no s'ha aturat aquí i ha afirmat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "va fer coincidir es generals del 28-A sabent que la sentència del procés s'anava a conèixer a una data determinada i amb l'exhumació de Franco".

Més enllà d'això, Casado ha donat dos missatges contradictoris de cara a la investidura. Per una banda ha demanat a Sánchez "un pas enrere" per coherència, però alhora li ha ofert donar estabilitat al seu futur govern si pacta una "investidura circumstancial" amb Podemos.

Casado també ha diferenciat entre investidura i governabilitat, i mentre s'ha ofert a facilitar la segona mitjançant pactes d'Estat, ha reiterat que el PP no pot facilitar la primera de cap manera. "A Sánchez no podem canviar-lo", ha dit, però sí que s'ha mostrat disposat a "donar-li garantia d'estabilitat i governabilitat i que s'aclareixin si poden entre ells".