Finalment, la Junta de Portaveus ha acordat que el Debat de Política General se celebri el dimecres 5 i dijous 6 d'octubre i, per tant, només duri dos dies. Aquesta és la posició que s’ha imposat a la Junta de Portaveus en contra d’alguns grups de l’oposició que eren partidaris de començar el debat el dimarts dia 4 per la tarda.

Intervenció del president

El debat arrencarà a les 9 del matí amb la intervenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i després intervindran els grups de de la cambra de major a menor rellevància i tancarà la ronda JxSí. Cadascun dels portaveus tindrà 30 minuts per fixar la seva posició.

Puigdemont podrà replicar cadascuna de les intervencions dels grups. Per tant, la durada de la jornada dependrà del nombre i la durada de les rèpliques del president.

Un cop acabi el debat, els grups tindran un màxim de 30 minuts per presentar fins a 20 propostes de resolució. La Mesa les admetrà a tràmit aquell mateix vespre.

Pactes

L’endemà, fins a les 16h, els grups podran modificar les propostes de resolució per tal d’arribar a acords i fer-les prosperar.

A les 16h s’iniciarà el torn de votació.