“El que els estan fent és un crim”. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat Lolo Calero, veí extremeny de Sant Vicenç dels Horts, després de visitar aquest dissabte el vicepresident Oriol Junqueras, qui també va ser el seu alcalde. “Aquest llaç groc és per la vergonya del Govern d’Espanya, que té empresonada gent que no mereix estar aquí”, ha denunciat, acompanyat del seu germà, des de la presó d'Estremera.

En un vídeo enregistrat després de la visita, Lolo Calero ha exigit el seu alliberament, o almenys el seu apropament a Catalunya. “És un crim que hagin de venir fins aquí els seus familiars, gent gran, nens”, ha criticat. “Avui hem fet 1.000 quilòmetres, ens hem gastat els nostres diners”, ha assenyalat.

“El seu únic delicte ha estat el dret a decidir i fer-se càrrec del que el poble ha decidit”, ha assegurat Calero. Ha explicat que Junqueras els ha transmès “valors molt importants” amb els quals es queden, malgrat la tristesa de la situació.

 

El germà de Lolo Calero també ha gravat un vídeo. Ha indicat que el vicepresident els ha subratllat la necessitat d’unitat en aquest moment, i també de “deixar-se de tonteries i formar Govern” per enfrontar l’embat. “Està patint les conseqüències d’un Estat opressor. Fa la sensació que és una venjança de l’Estat”, ha condemnat.