Foto superior: Protestes contra Vox a Almeria / Efe

Dues persones han estat detingudes aquesta nit en la manifestació celebrada a Cadis contra l'entrada de Vox en el Parlament andalús després de les eleccions de diumenge passat, han confirmat fonts policials. Durant la tarda i nit de dimarts hi va haver manifestacions en diverses ciutats d'Andalusia com Còrdova, Cadis, Jaén i Almeria (en la imatge).

Els dos detinguts han estat acusats de desordres públics i d'atemptat contra agents de l'autoritat, durant els incidents ocorreguts en el transcurs d'aquesta manifestació convocada per col·lectius antifeixistes i a la qual han assistit unes 2.500 persones.

La concentració s'ha iniciat a la Plaça de San Juan de Dios, on és la seu de l'Ajuntament gadità, i després ha recorregut diversos carrers de la ciutat.

En el transcurs de la protesta s'han abocat en algunes vies diversos contenidors d'escombraries i en altres punts aquests han estat incendiats.

Agressions a periodistes

Alguns manifestants han agredit periodistes, als que han tirat pedres, escopit, insultat i els han pintat la roba i els objectius de les càmeres.

El Col·legi de Periodistes d'Andalusia i l'Associació de la Premsa de Cadis han reclamat en un comunicat de premsa respecte cap als treballadors dels mitjans de comunicació i han qualificat de "vexacions absolutament deplorables" les que han patit avui els periodistes a Cadis, en uns incidents que "no fan sinó deslegitimar la convocatòria".

Encara que assenyalen que "aquestes conductes són només autoria d'uns quants", lamenten que a la seva "diana" hi hagi "una professió la tasca de la qual consisteix, precisament, a sostenir la democràcia".

"Just fa unes hores la Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes d'Espanya (a la qual pertany l'andalús) rebutjava l'actitud de partits com Vox, per no permetre l'entrada de determinats mitjans en les seves rodes de premsa," recorden.

Mobilització nombrosa

La mobilització celebrada a Cadis ha estat una de les més nombroses de les que s'han produït avui en altres ciutats d'Andalusia, convocades per les xarxes socials per col·lectius antifeixistes.