Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat una denúncia contra la col·laboradora ultra Pilar Baselga, que el passat mes de novembre va aprofitar la seva intervenció al programa Los Intocables del canal ultradretà Distrito TV, per començar a difondre la faula que Begoña Gómez és transsexual i que forma part d'una xarxa de narcotraficants. En la seva denúncia, Gómez considera que aquestes afirmacions "poden ser clarament qualificades de delictes d'injúries i calúmnies", segons informa aquest dimecres eldiario.es. A més, la dona de Sánchez s'ha querellat també contra Eurico Campano, director i presentador del programa en el qual es van fer aquestes afirmacions. 

El passat 22 de novembre, Pilar Baselga va afirmar en aquest programa ultradretà que "la nostra estimada primera dama, bé, segona dama, perquè la primera és la reina, m'atreveixo a dir que hi ha sospites que en un inici fos ‘Begoño’. Aquesta esposa del president o espòs ve d'una família de tradició de saunes gais, això cal dir-ho". La resposta del presentador va ser afirmar que "això", la presumpta transsexualitat de Begoña Gómez, "ja s'havia publicat", ella va afegir que "això està publicat. També està publicat, no aconsegueixo recordar en quins mitjans més alternatius, evidentment, que eh…el primer que…res més arribar a la Moncloa Pedro Sánchez, 'Begoño' va ser immediatament nomenat Director d'un Màster de la Complutense. Després va començar a treballar per a un institut d'empresa amb un programa amb Àfrica, i resulta que aquí li van tendir un parany, o ves a saber, i l'han involucrat en una qüestió de narcotràfic al Marroc (...) I, segons sembla, els serveis secrets marroquins tenen les proves que Begoña Gómez està involucrada, estaria, involucrada en temes de narcotràfic al Marroc". 

Acusacions de narcotràfic internacional

Begoña Gómez considera en l'escrit que amb la seva intervenció al citat programa, Baselga va afirmar que la dona de Sánchez "va néixer home i posteriorment va canviar de sexe al de dona, com alguna cosa que s'ha ocultat a l'opinió pública". A més, segons indica la querella la tertuliana li atribueix "la comissió de delictes de narcotràfic internacional, que per si no fos prou en les seves falsedats atempten contra la seva reputació professional, en assenyalar que va ser acomiadada per aquest motiu i va haver de retornar unes quantitats abonades, fet que també és fals". 

A més, la denúncia també apunta que el periodista Eurico Campano va validar les declaracions de Pilar Baselga i va assenyalar que res del que explicava era nou "ell no ha explicat en altres ocasions, donant una aparent veracitat i reafirmant el manifestat" per la difusora de les fakes. "Per a acabar la seva intervenció", afegeix la querella, Baselga, "donant-li aparença de total veracitat", va manifestar que tot el que va dir era "una cosa de comú coneixement en la societat espanyola, amb la intenció de donar més credibilitat a les seves imputacions".

Delictes de calúmnies i injúries

La defensa de Gómez considera que les afirmacions de la tertuliana poder ser qualificats de "calúmnies i injúries greus, realitzades amb publicitat i sense que en cap cas pugui al·legar-se la exceptio verititatis davant l'absoluta falsedat evident i palmària de les manifestacions". "Atribuir a qualsevol persona fets falsos sobre la seva intimitat és per si mateix injuriós i lesiona aquesta per això", resa l'escrit. La dona de Pedro Sánchez considera que les afirmacions són especialment greus perquè "un canvi de sexe fals que és utilitzat amb un caràcter pejoratiu i de mofa" i perquè "en aquest to de mofa, de forma absolutament alegre i sense cap verificació de la informació, més enllà de la simple referència a tercers, com si es tractés d'informació veraç" se li va atribuir a Gómez "la implicació en delictes de narcotràfic internacional".

Amb tot, tal com indica el citat diari, els advocats de Gómez demanen com a primer pas del procés judicial, un acte de conciliació amb els dos denunciats als qui demana que "s'avinguin a reconèixer de manera clara i contundent l'espúria intencionalitat de les manifestacions abocades en els seus missatges, i la falsedat d'aquesta dirigida únicament a perjudicar" tant a Begoña Gómez com al seu marit, Pedro Sánchez. A més, els advocats exigeixen que tant Baselga com Campano es disculpin "públicament i notòriament per això en el mateix mitjà i utilitzant els mateixos mitjans en què es van abocar les manifestacions o en cas de no existir un altre d'entitat semblant". També sol·liciten per a Gómez una indemnització de 100.000 euros.