La dona del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, Txell Bonet, ha proposat aquest dijous al president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, que l'acompanyi des de Barcelona a la presó madrilenya de Soto del Real per saber el que costa desplaçar-se fins al lloc per veure el seu marit.

En una entrevista de Rac1, ha respost d'aquesta manera Albiol, que aquest mateix dijous, sobre l'eventual apropament dels presos polítics a Catalunya, ha respost: "No ens enganyem, Madrid està a una hora amb avió i a cinc hores amb cotxe".

Albiol ha qüestionat que hagin de traslladar-se els presos a centres penitenciaris catalans com demanen diverses veus des del sobiranisme i ha ironitzat: "No estem parlant d'una presó al Vietnam ni en un país tercermundista".

"Que m'acompanyi des de la porta de la meva casa fins a la porta de Soto del Real. Que esperi. I que després m'acompanyi fins a la porta de casa meva. Així veurà que no és una hora d'avió ni cinc de cotxe", ha replicat Bonet, que ha assegurat que és molt més complicat del que suposa el líder popular català.

A més, ha ironitzat sobre que, si l'acompanya, podrà ajudar-la en el viatge amb el seu fill de 13 mesos, que assegura que fa més complicat encara el trajecte.

Per a Bonet, no és tant una qüestió humanitària com una qüestió legal perquè "el codi penitenciari diu que els presos han d'estar el més a prop possible de les seves famílies i les convencions de drets dels menors parlen que els nens petits ha de tenir els pares a la presó més propera a ells".