Rosalía Iglesias, dona de l'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, ha entrat a Soto del Real aquesta mateixa tarda després que l'Audiència Nacional hagi dictat presó amb una fiança de 200.000 euros.

Iglesias, condemnada per Gürtel a 15 anys, ha ingressat al centre penitenciari en espera de reunir els diners per poder pagar la fiança i sortir en llibertat amb mesures cautelars. Mentre no es fa efectiu el pagament, serà acomodada al mòdul de dones número 13, en el que hi ha empresonades 63 dones, entre penades i preventives.

L'objectiu de Bárcenas era evitar la presó per a la seva dona i, encara que finalment hagi ingressat, és possible que sigui alliberada en els propers dies gràcies a la imposició d'una fiança. Així s'evitaria que l'extresorer donés a conèixer més detalls de la trama corrupta que pogués incriminar la cúpula del PP, tal com s'havia especulat en les últimes setmanes.

La secció segona del Penal de l'Audiència Nacional, que va emetre la sentència, ha estimat que el fet que el seu marit, Luis Bárcenas, estigui ja a la presó des de dilluns complint condemna "pot pal·liar" també el risc de fuga, al qual va apel·lar la Fiscalia Anticorrupció per demanar el seu ingrés a presó sense fiança.

Tot i això, el tribunal diu no poder "obviar la important quantitat de recursos econòmics que el matrimoni va arribar a aplegar amb la il·lícita activitat desplegada per ambdós cònjuges" i aquesta és la raó per la qual li imposa una fiança de 200.000 euros, "per entendre que és conforme amb els beneficis que li va reportar, part dels quals no s'han aconseguit localitzar".

També entra l'exmarit d'Ana Mato

També ha ingressat Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo i exmarit d'Ana Mato, condemnat a 14 anys i 8 mesos i amb una fiança de 100.000 euros. En el seu cas, la Sala ha tingut en compte l'"important elenc de delictes relatius a la corrupció" que va cometre, si bé li fixa una fiança menor que la de Iglesias per considerar-la "conforme amb els beneficis i patrimoni que va arribar a obtenir".

No ha estimat, tanmateix, els problemes de salut que va al·legar la seva defensa ja que aquests poden ser tractats a la presó i la seva situació clínica de moment és "estable", per la qual cosa la seva estada a la presó no comportaria cap "risc, impediment o limitació" per a la seva salut.

Una vegada dipositin les seves fiances, la qual cosa permetria la seva sortida de la presó, l'Audiència Nacional els ha imposat com a mesures cautelars compareixences quinzenals, retirada del passaport, prohibició de sortir d'Espanya sense autorització judicial i fixació d'un domicili i telèfon.