Rosalía Iglesias, la dona de Luis Bárcenas, podrà deslliurar-se de la presó. L'Audiència Nacional ha decretat el seu ingrés imminent a la presó, però alhora li ha fixat una fiança de 200.000 euros per eludir-la. La dona de l'extresorer del Partit Popular ha estat condemnada a quinze anys de presó per la trama Gürtel.

El fet que Iglesias quedi finalment en llibertat lliga amb les intencions del seu marit d’evitar a tota costa que la seva dona entrés a presó. De fet, les darreres setmanes s’havia especulat sobre un pacte amb el propi Partit Popular o bé amb la justícia per evitar l’ingrés i la sentència condemnatòria hauria disparat les especulacions sobre la possibilitat que Bárcenas donés a conèixer més detalls de la trama corrupta que pogués incriminar la cúpula del PP.

En aquest context, la mateixa sentència s’hauria rebut amb força inquietud a la seu central del Partit Popular, al carrer de Génova de Madrid.

Mesures cautelars

En cas de dipositar la quantitat acordada se l'imposen mesures cautelars consistents en retirada de passaport, prohibició de sortida del territori i presentacions quinzenals al jutjat, informen fonts jurídiques. La Fiscalia Anticorrupció havia demanat presó per a Iglesias a causa de la gravetat de les penes i el risc de fuga.

D'altra banda, el tribunal deixa en llibertat al comptable de la Gürtel José Luiz Izquierdo (condemnat a 17 anys i 7 mesos) l'exregidor de Majadahonda Juan José Moreno (condemnat a 15 anys i dos mesos) i l'exdona de Francisco Correa, Carmen Rodríguez Quijano (condemnada a 14 anys i 8 mesos).

Aquests han estat els primers penats a ser notificats en persona sobre les mesures cautelars adoptades després de la celebració de les vistes breus de dilluns passat. Tots han arribat prop de les 12.00 hores del migdia i han anat abandonant les dependències judicials després de recollir les interlocutòries, com ha estat el cas de Rodríguez Quijano, que ha estat la primera a sortir del recinte.

El mateix dilluns, quan es van celebrar les vistes breus, ja van ingressar a la presó Bárcenas (33 anys i 4 mesos), l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega (38 anys i 3 mesos) i López Viejo (31 anys i 9 mesos). Es tracta dels tres condemnats amb les penes més altes i amb estructures financeres a l'estranger.