El líder de CatECP, Xavier Domènech, ha avisat aquest dimecres que si el president de la Generalitat, Quim Torra, decideix dur a terme una presa de possessió de consellers sense que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) en mans del president Mariano Rajoy hagi publicat els seus noms, seria un acte "simbòlic" no efectiu. "Seria un acte amb un contingut de protesta. No seria una presa de possessió efectiva, seria un acte simbòlic, no tindríem l'endemà un conseller", ha reiterat el líder dels comuns en una entrevista de Rac1.

Domènech ha defensat els drets polítics dels consellers suspesos per l'article 155 de la Constitució que són a la presó i que Torra vol tornar a situar en el Govern, però recorda la prioritat del president de Catalunya ha de ser recuperar l'autogovern. A més, considera que, sobre els quatre consellers suspesos -dos a la presó, Josep Rull i Jordi Turull, i uns altres dos a Brussel·les, Toni Comín i Lluís Puig-, haurien d'exercir el seu càrrec des del territori català.

Després d'aclarir que ell considera que cap dels dirigents polítics independentistes no hauria d'estar empresonat, ha qüestionat: "Legalment poden ser anomenats? Sí. Logísticament? Crec que no". "El que és necessari recuperació de les institucions, obrir espais de diàleg a Catalunya i en l'Estat", ha incidit i ha exigit claredat a Torra al qual ha retret que encara es desconegui el seu programa de Govern.

També li ha exigit que aclareixi quin és el seu concepte de catalanitat del segle XXI després dels seus polèmics articles i apunts a les xarxes socials contra els espanyols i el castellà: "Jo si tingués aquest tipus d'escrits no m'hauria presentat a la Generalitat".

Domènech vota per la continuïtat de Iglesias i Montero al capdavant de Podemos

Xavier Domènech, ha votat a favor de la continuïtat de Pablo Iglesias i Irene Montero al capdavant de la direcció de Podemos en la consulta que el partit està realitzant després de la compra d'ambdós d'un xalet a Galapagar (Madrid). En una entrevista aquest dimecres de Rac1, Domènech s'ha mostrat molt crític amb el tracte mediàtic que s'està donant a una qüestió personal de la parella i ha assegurat que no recorda que s'hagin produït "atacs tan directes i indecents" a polítics com els que se'ls està infringint.

Ha retret que s'hagi arribat a publicar la foto d'una ecografia dels bessons que espera la parella: "S'ha arribat a fer mercadeig amb una ecografia. És un atac brutal de fustigació a la vida d'unes persones que estan fundant una família. N'hi ha prou".