El secretari general de Podem, Xavier Domènech, ha avalat avui la continuïtat del líder de Podemos, Pablo Iglesias, i de la portaveu parlamentària del partit, Irene Montero, en la consulta a les bases que se celebrarà entre aquest dimarts i diumenge després de la polèmica per la compra d'un xalet.

"Pablo i Irene han de seguir evidentment liderant políticament els projectes de canvis a Espanya", ha subratllat Domènech en declaracions a Efe sobre la consulta, dirigida al gairebé mig milió d'inscrits en Podemos i en la qual es preguntarà a les bases si volen que Iglesias i Montero continuïn en els seus càrrecs.

Segons Domènech, Iglesias i Montero són, "amb molta altra gent que és al Congrés, en els parlaments i en els ajuntaments i a la societat civil", els que defensen el dret a l'habitatge "com ningú".

Després d'assenyalar que els inscrits a Podem són "sobirans" per mostrar la seva opinió, el també líder dels comuns al Parlament ha considerat que l'endemà de la consulta "cal posar-se a treballar en aquells grans problemes que està afectant al conjunt del país" i deixar a part la vida privada.

Sota el seu punt de vista, el nivell d'exposició al qual ha estat sotmesa aquesta parella, que seran pares a la tardor, "ha estat duríssim", amb intromissions en la seva vida familiar i íntima que "han obert telenotícies".

En qualsevol cas, assegura que ell no ha estat conscient de la dimensió de la polèmica perquè aquest cap de setmana ha estat "molt concentrat" en el tema català, després que el nou president de la Generalitat, Quim Torra, signés per sorpresa el decret de nomenament dels seus consellers.

I confessa estar "una mica atònit" que el debat públic i polític sigui la compra d'aquest xalet a la localitat madrilenya de Galapagar "amb tot el que està passant", com la crisi oberta a Catalunya o el PP "amb casos de corrupció a mansalva".