El coordinador general de Catalunya En Comú, Xavier Domènech, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han pactat un llista plural per a liderar els 'comuns' que té voluntat de recollir "totes les sensibilitats", però en la qual no figura la portaveu al Parlament, Elisenda Alamany.

Domènech ha donat a conèixer públicament la seva llista a través del seu perfil en Facebook mitjançant un escrit en el qual afirma que Ada Colau i ell mateix encapçalen un equip per "fer de la diversitat una riquesa".

Dirigents d'ICV i EUiA

A la llista de Domènech i Colau figuren destacats dirigents d'ICV i d'EUiA, així com d'altres sectors que integren els 'comuns' però no Elisenda Alamany, malgrat que aquesta última havia expressat dies enrere la seva voluntat d'encapçalar una candidatura.

Alamany defensa una orientació més sobiranista per als 'comuns', i per aquest motiu la seva presència havia estat rebutjada per algun dels sectors, si bé els seus partidaris estaran representats a la llista per formar la nova executiva, ja que hi figuren els noms de Marc Parés i Xavi Matilla.

Segons assenyala Domènech, la seva llista "recull totes les sensibilitats, fent allò que el nostre espai fa millor: no incloure merament les diferències, sinó buscar superar-les en un projecte comú", i afegeix que l'equip "porta el municipalisme en el seu ADN".

Al costat de Domènech, Colau, Parés i Matilla, a la llista s'inclouen noms com el de la coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, però no així el coordinador general d'EUIA, Joan Josep Nuet.

Noms de la llista

En canvi, són presents a la llista Susanna Segovia, Vicenç Navarro, Candela López, Héctor Sánchez, Joan Mena (EUIA), Núria Buenaventura, Jèssica Albiach (Podem), Conchi Abellan, Llorenç Planaguma, Nati Veragua, Alvaro Muñoz, Agnès Petit, Ramon Arnabat, Núria Lozano, Ximo Balaguer, Jaume Durall o Marc Verneda.

Domènech explica en el seu escrit de presentació de la candidatura que, al llarg del primer any de vida d'En Comú Podem, la formació s'ha anat estructurant "sense demanar préstecs als bancs, amb tot en contra i només impulsats per l'organització de la gent 'comuna'".

"Ara, amb les eleccions municipals del 2019 a l'horitzó, el nostre espai s'enfronta a un repte enorme: construir el canvi a tot el país, a cada poble, a cada ciutat, a cada racó", assenyala el coordinador general dels 'comuns'.