El líder dels comuns, Xavier Domènech, ha assegurat que fa mesos volien que hi hagués Govern a Catalunya però ha avisat que no els "agrada" el de Quim Torra. En aquest sentit, durant el debat d'investidura del nou president, Domènech ha criticat a ERC i la CUP per no haver proposat un "candidat progressista". "Han tingut cinc mesos i una incapacitat profunda", els ha deixat anar el preisdent del grup de Catalunya En Comú Podem.

En el seu discurs, Domènech ha criticat al candidat Quim Torra i li ha demanat que respongui quines polítiques socials farà en determinats àmbits, com en l'habitatge, o si està a favor del TTIP. També li ha demanat, però, què en pensa dels catalans i dels espanyols, després dels polèmics tuits de fa sis anys pels que ja ha demanat perdó. Unes preguntes que, segons Domènech, va deixar sense respondre en el primer debat d'investidura i que considera cabdals.

El president del grup ha assegurat que Catalunya necessita grans aliances, però ha considerat que Torra no complirà aquest objectiu d'ampliar els suport, ja que l'ha titllat de defensar un independentisme "exclusiu i excloent". Per aquest motiu li ha recordat: "Catalunya és de tots els catalans i les catalanes".