L'actual presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha anunciat que renuncia a presentar-se a les pròximes eleccions a la direcció de l'entitat. Les eleccions al Secretariat Nacional li haurien pogut servir per a revalidar un segon mandat al capdavant de l'organització independentista. Feliu ha comunicat la seva decisió a través d'una entrevista a Vilaweb, on ha confessat que no té "forces" per continuar amb un segon mandat i posteriorment ha afegit en un missatge a X: "Després de dos anys intensos i plens de reptes, toca descansar i donar pas a nous lideratges".

La presidenta de l'ANC ha explicat que seguirà "donant suport a l'entitat com a sòcia i als carrers". Feliu, que va arribar a la direcció de l'ANC després de la sortida d'Elisenda Paluzie, ha liderat un mandat que s'ha caracteritzat per diverses polèmiques, com la presentació d'una llista cívica a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Consulta a les bases

Per decidir si es tirava endavant aquesta iniciativa, l'ANC presidida per Feliu va consultar les bases, idea que finalment no va prosperar. L'encara presidenta de l'entitat ha defensat que el projecte de la llista cívica s'havia acordat en els fulls de ruta que periòdicament fa l'entitat per orientar els seus objectius. "Era una obligació d'aquest mandat posar-la damunt la taula. Nosaltres ho hem fet de forma intensa, seriosa i sincera. Hem tingut molt suport de les bases, hi ha hagut debat públic. Valoro positivament que haig passat", ha remarcat Feliu.

La presidenta de l'ANC s'havia mostrat partidària de la iniciativa, que va provocar una onada de fortes crítiques per part de secretaris locals de l'organització que van acusar la direcció de "trair" el principi de transversalitat de la plataforma independentista. Feliu, al costat d'Uriel Bertran, van defensar amb vehemència la seva aposta negant que presentar una agrupació d’electors dividís l’independentisme: “Aquest ja està dividit entre els que no votaran i els que votaran deprimits o perquè no governi Salvador Illa”, va dir Bertran en una conferència al costat de Feliu a l'Ateneu Barcelonès.

"M'he esforçat cada dia per fer avançar l'entitat i treballar per la independència", ha remarcat Feliu a X. "El debat és ben viu i el relleu garantit amb molts més candidats al Secretariat Nacional que el 2022", ha afegit.

L'únic objectiu de l'agrupació d'electors que defensava Feliu era fer la independència a través d'aixecar la DUI "que fa anys que està guardada en un calaix del Parlament": "La nostra missió és acabar la feina del 2018:  Aixecar la DUI i abaixar la bandera espanyola", resumia Feliu fa poc més d'un mes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!