La consellera de Treball, Dolors Bassa, ha vist amb bons ulls l'opció d'introduir el referèndum unilateral d'independència (RUI) al full de ruta sobiranista, si bé ha defensat que sigui una forma pactada.

"Si amb consens es decideix un referèndum, jo estaré encantada d'anar a votar", ha subratllat en una entrevista d'Europa Press la consellera, que recentment ha demanat ser militant de la formació republicana, després de ser elegida com a independent per figurar en la llista de JxSí en Girona i per encapçalar la cartera de treball i assumptes socials.

"No estem en contra d'introduir nous conceptes i noves idees", ha observat la consellera, que ha apostat per debatre i consensuar aquesta possibilitat arribat el moment.

"En principi, tenim un full marcat, i és el que seguirem, però: qui dirà que no que la gent voti o pugui valorar?", s'ha preguntat Bassa, que ha defensat que si un és demòcrata ha de dir que sí a aquesta opció. Ha destacat la bona marxa del full de ruta, que en l'àmbit social està avançant en la creació de l'Agència de Protecció Social com a estructura d'Estat.

Agència de protecció social

El Govern es proposa elaborar una llei de protecció social -en la qual treballa el Parlament- i crear una agència que ofereixi l'atenció adequada en cada moment de la vida i amb totes les competències, incloses la de la Seguretat social i el subsidi d'atur -ara dependents de l'Estat.

D'altra banda, ha confiat que la CUP avalarà la qüestió de confiança a què se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en setembre, així com el projecte de pressupostos del Govern de cara al 2017.

Sobre els comptes, ha dit que seran més socials que els presentats el 2016, que ja posaven un marcat accent social amb una inversió de 1.100 milions d'euros per a aquest àmbit, ha recordat.

Confiar en la CUP

"Es pot confiar en la CUP que, de fet, és el grup parlamentari en qui hem de confiar per estar junts tant per als temes nacionals com els socials", ha dit la titular de Treball, Assumptes Socials i Famílies, que espera que la legislatura serà d'al voltant de 18 mesos.

"Hem de confiar que no tiraran enrere de cap manera una il·lusió de molta gent i un projecte que estem treballant perquè surti bé", ha remarcat.