La ministra de Justícia, Dolores Delgado, s'ha referit aquest matí als audios del dinar amb l'excomissari José Villarejo i ha afirmat que no pensa dimitir. La ministra ha insistit que el seu objectiu i el del Govern és treballar per "canviar el món i pel servei públic" i ha garantit que "ningú, ningú no ho impedirà".

En les seves primeres paraules en un esmorzar informatiu organitzat pel Club Segle XXI, envoltat de gran expectació per la polèmica suscitada pels àudios d'un dinar que va compartir fa anys amb l'excomissari José Villarejo, Delgado ha apuntat que els àudios filtrats estan manipulats i ha reiterat que té el suport del president del govern espanyol Pedro Sánchez.

Visiblement enfadada, però també nerviosa, la ministra ha assegurat que no es referia al ministre Fernando Grande-Marlaska, quan parlaven d'un maricón. Ha assegurat que coneix Grande-Marlaska des del 2004, que són amics i que el respecta des del punt de vista professional i personals. Que l'estima i està molt dolguda, "molt".

Gravacions

Delgado ha assegurat ser víctima "d'atacs execrables" i ha insistir que no s'ha fet pública la gravació sencera del dinar. "Les gravacions es tallen, es peguen, es posen i es treuen", ha assegurat després d'advertir que arribarà "fins al fons d'aquest assumpte".

Com ja apuntava el comunicat fet públic pel ministeri dilluns, la ministra ha explicat que en 25 anys de carrera només ha coincidit tres vegades amb Villarejo. Inicialment va negar cap contacte amb ell. Delgado ha insistit també, en que l'excomissari ha atacat primer el cap de l'Estat i ara li ha tocat al govern de Pedro Sànchez.