Un dels moments més emotius de l’acte final de la manifestació per la llibertat dels presos polítics catalans ha estat la lectura dels missatges dels Jordis, Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, i Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana.

El missatge de Jordi Sànchez, l‘ha llegit la seva filla Abril:

“Gràcies per ser-hi i seguir compromesos i mobilitzats pacíficament. El nostre compromís amb la llibertat, la democràcia i el país ve de lluny i estic segur que arribarà fins el final. La nostra força és la vostra unitat. Som un país plural i per això la unitat té encara més valor. Queden encara etapes per recórrer en aquest nostre viatge. Que ningú dubti que les farem totes i al final guanyarem. Poseu coratge per seguir amb la mateixa actitud, la mateixa dignitat. La llibertat arribarà perquè som multitud a contradir l’autoritarisme, multitud a desitjar un país en forma de República. Gràcies per no oblidar-nos. Sabem que no estem sols. Llum als ulls i força al braç. El 21 de desembre a votar i a guanyar!”.

El de Jordi Cuixart l’ha llegit la seva parella, Txell Bonet:

“Sóc a la cel·la al mòdul 4 de Soto del Real. Però, sabeu realment on sóc? Realment sóc aquí perquè sé que em sentiu dins el vostre cor i us ho agraeixo. No em vaig cansar de dir que el poble no falla mai i no ens heu fallat i no ens esteu fallant i avui tampoc ens heu fallat. Si hem estat capaços d’arribar fins aquí, podeu imaginar fins on som capaços d’arribar. Gràcies infinites perquè ens volien aïllar i ens han unit encara més en aquesta gran diversitat que tots representem. Pau, diàleg, no renunciem a decidir el nostre futur i, sobretot, no tinguem por a fer coses que ningú ha fet abans. Somriures per tot Catalunya i no oblideu que els grans obstacles són per als grans esperits”.