L'històric dirigent d'ETA Mikel Albisu, àlies 'Mikel Antza', ha estat posat en llibertat aquest dimarts després d'aterrar a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas després de ser lliurat per les autoritats franceses, segons han informat Europa Press fonts policials.

El que va ser màxim responsable de l'aparell polític d'ETA va ser arrestat a França l'octubre de 2004 juntament amb la seva parella, Soledad Iparragirre, 'Anboto'. La Justícia francesa va imposar el desembre de 2010 sengles penes de 20 anys de presó per a 'Mikel Antza' i 'Anboto', el primer considerat cap polític d'ETA i la segona responsable de les finances.

'Antza' ja ha complert íntegrament la condemna imposada al país gal. Després de ser lliurat a Espanya, la policia espanyola ha constatat que no tenia causes pendents amb la justícia, per la qual cosa ha quedat en llibertat.

'Antza' va fugir a França el juliol de 1985 després de participar en la fuga de la presó de Martutene dels membres d'ETA Joseba Sarrionaindia i Ignacio Pikabea, durant la celebració d'un concert del cantant Imanol.

'Antza' va assumir la direcció de la banda terrorista a començaments de la dècada dels noranta fins al moment del seu arrest, el 2004, fruit d'una investigació que es va prolongar durant quatre anys per la Guàrdia Civil al sud de França i que va culminar amb la detenció d'un ampli nombre de membres i col·laboradors d'ETA.