La directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, es troba a l’ull de l’huracà a causa d’informacions periodístiques sobre els negocis del seu marit, Juan Carlos Martínez Martínez, que l’esquitxen. Les informacions procedeixen d’uns suposats informes del Grup de Blanqueig de Capitals i Anticorrupció de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia nacional espanyola i estan sent esbombades pel diari ABC. El cas ja ha servit perquè el PP carregui les tintes contra el PSOE, pel fet que segons els informes, hi ha subvencions dubtoses que haurien anat a parar de la Junta d’Andalusia a negocis del marit de la directora general de la Guàrdia Civil.

Fonts del govern espanyol resten veracitat a les acusacions i apunten que hi ha una intencionalitat política a aquestes filtracions. El marit de la directora general de la Benemèrita va ser antic assessor en conselleries i empreses de la Junta d’Andalusia en l’era del PSOE. Un jutge ha demanat informació a l’Agència Tributària per esbrinar si l’empresa d’un germà de Martínez, Bienvenido Martínez, va transferir fons públics a una consultora del marit de la directora general, Job Management Liberty S.L., per difuminar l’origen dels diners.

Segons les informacions publicades per l’ABC, les consultores gestionades pels germans Martínez haurien obtingut “importants ingressos de societats que reben al mateix temps abundants ingressos de la Junta d’Andalusia” (segons cita l’edició andalusa de l’ABC). Empreses com Isofotón, Inversión y Gestión Corporativa SL i Laboratorios Farmacéuticos Rovi es van convertir en els principals clients de Job Management Liberty SL, l’administrador únic de la qual és el marit de Gámez.

El PP treu partit del cas que esquitxa a la directora general de la Guàrdia Civil

Arran d’aquestes informacions, el vicesecretari d’Institucional i portaveu del PP Europeu, Esteban González Pons, ha reclamat aquest divendres “explicacions immediatament” a la directora general de la Guàrdia Civil. Els populars consideren que existeix preocupació per les notícies que diuen que suposadament el seu marit hauria rebut “importants ingressos” d’empreses subvencionades per la junta andalusa en temps del PSOE. A preguntes dels periodistes en el marc d’una visita a Melilla, González Pons ha assegurat que “al PP estem enormement preocupats per tota la informació que sestà sortint els darrers dies en relació amb la directora general de la Guàrdia Civil i creiem que ha de donar explicacions immediatament”.

El PP està aprofitant els casos de corrupció que s’estan publicant des de fa dies al voltant del PSOE, com el cas Mediador, per dirigir atacs contra el partit de Pedro Sánchez. Les informacions estan esquitxant els socialistes, que es defensen, assegurant que actuen amb honestedat i rapidesa davant de qualsevol sospita de corrupció.