La direcció de Cs ha intentat aturar avui de forma desesperada el malestar intern que es va posar de manifest ahir en el consell general del partit que havia de votar la gestora, en una trobada que va acabar en un ball de bastons entre partidaris d'Inés Arrimadas i crítics.

La situació encara s'ha complicat més avui perquè alguns mitjans de Madrid han publicat els àudios de diversos crítics i també de Carlos Carrizosa, que algú no va tenir inconvenient a gravar dins la cimera i que més tard ha filtrat.

El diputat de Cs al Parlament David Mejía ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació en un intent de defensar la posició de la direcció, i ha assegurat que no veu "cap error en l'execució" del consell general que dissabte va escollir la comissió gestora que es farà càrrec de la formació espanyolista fins a un congrés el 15 de març. "Tots els consellers van poder aportar lliurement i de manera transparent les seves posicions", ha indicat Mejía, que ha assegurat que es va actuar d'acord amb el que marquen els estatuts del partit. El diputat ho ha dit en una atenció a la premsa, en què ha aprofitat per apostar perquè Cs tingui representació a la Mesa del Congrés.

foto 3580562

El diputat de Cs al Parlament David Mejía (foto ACN)

La reunió del consell general de Ciutadans va acabar ahir amb un dur enfrontament entre riveristes alineats amb Inés Arrimadas i les cares visibles del sector crític -Luis Garicano, Francisco Igea i Ignacio Prendes- com no es veia des del juny després de la dimissió de Toni Roldán.

La reunió va ser tan "vergonyosa", en paraules del conseller canari Javier Amador, que va anunciar la baixa del partit pocs minuts després que s'acabés, en comprovar que l'"única estratègia" dels riveristes que han tornat a copar la gestora és "esclafar la discrepància".

L'interès de la direcció per votar de pressa la gestora, sense debatre els candidats ni permetre el vot secret, va provocar una forta discussió. Igea va demanar la paraula i va advertir que "no sols cal ser liberal de portes enfora, sinó aplicar-ho de portes endins". La seva intervenció no va agradar a Carlos Cuadrado, el responsable de finances, que li va etzibar des del seu lloc que té molt mal perdre. "Que malament que ho fas!", li va engaltar mentre Begoña Villacís intentava mediar i demanava a Cuadrado que "callés".

Diverses conselleres arrimadistes van carregar després contra els membres del sector crític. Una va assegurar que a Ciutadans li aniria molt millor "fugir dels Cantós, els Igeas i els Prendes", referint-se a Toni Cantó, Ignacio Prendes i l'esmentat Igea.