Una quinzena de diputats de JxCat, ERC i Demòcrates al Parlament rebran el president de la Generalitat Carles Puigdemont aquest divendres a la sortida de la presó a Alemanya.

Viatjaran aquest mateix divendres i a la tarda parlaran en una roda de premsa a Neumünster o en una ciutat del mateix land alemany, han informat fonts de JxCat.

Els diputats d'ERC al Parlament Ernest Maragall, Gerard Gómez del Moral, Anna Caula i Adriana Delgado han viatjat a Alemanya aquest divendres per rebre Puigdemont quan surti de la presó, han explicat fonts del partit. Per la seva banda, el diputat del Parlament i portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, i el dirigent del mateix partit Daniel Planàs també han viatjat aquest divendres a Alemanya.

Puigdemont ha celebrat aquest dijous via Twitter que el jutge hagi dictat llibertat per ell: "Ens veiem demà. Moltes gràcies a tots!", ha dit. 

Per la seva banda, l'ANC i Òmnium Cultural ja van fer efectiva ahir a les 11 de la nit la fiança de 75.000 euros per a la sortida del president de la presó de Neumünster. La previsió és que el president abandoni el centre durant el matí d'aquest divendres. Amb aquest pagament la caixa de solidaritat haurà cobert gairebé 4 milions d'euros en fiances.