Dos diputats de l'Assemblea Nacional francesa encapçalen les signatures d'un manifest del Col·lectiu de Montpeller en Solidaritat amb el Poble Català on es reclama "l'alliberament de tots els presoners polítics catalans, el retorn dels exilats, la retirada de les causes per motius polítics i el ple respecte de les institucions polítiques de Catalunya", a més a més de diàleg per resoldre el conflicte.

Els diputats són Muriel Ressiguier i René Revol, ambdós de La França Insubmisa, la coalició articulada a l'entorn de l'excandidat a la presidència Jean-Luc Mélenchon.

El manifest també demana "la fi immediata de l'aplicació inconstitucional de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya, negociacions que permetin als catalans decidir el seu destí en una elecció lliure i democràtica" i que "els representants polítics [francesos] de nivell local, nacional i europeu" es posicionin en favor d'aquestes demandes.

Entre les signatures hi figuren dinou càrrecs electes regionals a les llistes de La França Insubmisa, Europa Ecologia-Els verds, Partit Occità i Partit Comunista. Entre ells destaquen dos vicepresidents del Consell Regional d'Occitània-Pirineus-Mediterrani, Guillaume Cros i Agnès Langevin.

El manifest, que es va presentar aquest divendres a Montpeller, segueix la iniciativa d'Hermelin Malherbe, la presidenta del consell del departament dels Pirineus Orientals, part de la mateix regió francesa. La dirigent socialista, va demanar a tots els càrrecs electes del departament que "es mobilitzin per la democràcia a la Catalunya Sud".

Per Malherbe, no es tracta d'estar a favor o en contra de la independència de Catalunya, sinó de "no fer ulls grossos al tombant que pren el conflicte entre l'Estat espanyol i la Generalitat, amb diputats empresonats sense judici, violència policial...".

Paral·lelament, ja són prop de 50 els alcaldes de totes les sensibilitats polítiques que han signat el Manifest del 4 d'abril, endegat al municipi de Pézilla-la-Rivière, que conté les mateixes reclamacions.