Un desconeguts han destrossat el vidre davanter i el retrovisor del cotxe de la diputada d'ERC i escriptora Jenn Díaz la matinada d'aquest diumenge. Díaz viu en una urbanització prop de Sant Andreu de la Barca, al focus informatiu aquests dies, a causa de la denúncia de la Guàrdia Civil contra nou professors de l'Institut El Palau d'aquesta localitat per un delicte d'odi.

Ni la policia local ni els Mossos volen deixar l'atac al cotxe per un mer acte de vandalisme o una bretolada més, tant per la condició de diputada de l'escriptora com per les circumstàncies que travessa el municipi. El cotxe de Díaz és l'únic estacionat a la zona que ha estat atacat.

"Tant els locals com els Mossos diuen que si et volen robar trenquen un vidre lateral. Aquí han trencat el retrovisor i esfondrat el vidre frontal, sense trencar-lo. No sembla la típica bretolada, com que et marquin el cotxe amb una clau o t'hi deixin un cop. No és un ninyato que ha llençat una pedra", ha explicat Jenn Díaz a El Nacional.

Frontal 2

Ella mateixa ha denunciat els fets als Mossos aquest diumenge al matí, com ha avançat El Món. "No m'atreveixo a negar que no m'ho han fet per ser independentista", ha afegit.

"Visc en una petita urbanització, un lloc molt tranquil, prop del bosc, on només hi venen alguns adolescents a fer el botellot alguna nit. Aquí no hi ha gaires càmeres. Aquest matí hem sortit de casa i hem vist el retrovisor trencat i el vidre frontal destrossat. Vint metres més enllà, el meu company ha trobat una pedra que podria ser l'estri que han fet servir els agressors".

Díaz ha dit que es troba bé. "Potser és que un cotxe groc no passa desapercebut... És un cotxe sediciós", ha dit amb bon humor. L'escriptora viu a la urbanització desde fa tres anys. "No sóc nascuda aquí, no faig vida al poble [Sant Andreu de la Barca] i a casa no hi tenim cap identificació indepe, ni bandera ni res. Però em sembla que la intenció d'aquest atac és clara".

"No estic espantada. Si això és tot el que han de fer.... Demà trucarem a les assegurances, canviarem el vidre i ja està".