L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i el de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, que aquest dijous van trencar amb la directriu de Junts, amb qui van concórrer a les eleccions municipals, i van votar a favor de la candidata del PSC per presidir la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, tindran grup propi a aquest ens provincial. Un per cadascun, en representació de Junts per Igualada, en el cas Castells, i Impulsem Penedès, en el cas de Vallès.

La Diputació es va constituir ahir i, després de votar a favor de Moret, els dos diputats s'integraran al nou govern de PSC i comuns. La decisió dels dos diputats va ser avalada pels alcaldes d'aquestes formacions a l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf, malgrat les pressions del secretari general de Junts, Jordi Turull, que es va encarregar personalment de les negociacions sobre la presidència de la Diputació. El trencament del grup de Junts i el canvi de posicionament de la representant de Tot per Terrassa va acabar amb les opcions de Junts per presidir la Diputació junt amb ERC. Junts encara no s'ha pronunciat sobre la decisió dels dos alcaldes, que té previst analitzar a l'executiva de dilluns vinent.

Suport dels alcaldes de les comarques

L'acord que han tancat els dos alcaldes comportarà un programa d'inversions estratègiques per a les tres comarques durant aquest mandat que es distribuirà entre els ajuntaments, les mancomunitats i els consells comarcals de la Vegueria del Penedès que van signar el suport als dos diputats, és a dir, els responsables dels consistoris de Puigbàlber, Font-Rubí, Sant Quintí de Mediona, Montmaneu, Santa Fe del Penedès, La Torre de Claramunt, La Llacuna, Cabrera de l'Anoia, Veciana, Cubelles, Sant Pere Sallavinera, Canyelles, Castellví de la Marca, Olérdola, Calonge de Segarra, Avinyonet, Torrelles de Foix i Igualada.

Castells i Vallès han assegurat que l'objectiu després de l'acord que els ha portat a votar a favor de Moret és treballar per al seu territori aportant "inversions extraordinàries" que milloraran les oportunitat i la qualitat de vida de les persones i les empreses de la comarca.