Diversos diputats de diferents grups parlamentaris del Congrés dels Diputats estan rebent des del passat dilluns bosses de plàstic amb rèpliques de fetus humans i un sobre amb una carta d'Ignacio Arsuaga, president de les associacions ultracatòliques, Derecho a Vivir i Hazte Oír, aquesta darrera ha presumit a les xarxes socials d'aquestes accions que inclouen en la seva campanya contra la nova llei de l'avortament. En un tuit on es menciona una de les primeres notícies que s'ha fet ressò d'aquesta campanya, Hazte Oír ha respost: "Els diputats del Congrés han rebut el nostre regal". 

TUIT Hazte Oir campanya contra la llei de l'avortament

Des del PSOE, Unidas Podemos i EH Bildu han confirmat a Europa Press que han rebut aquests paquets. En la carta que acompanya el fetus humà de plàstic envoltat d'un líquid vermell, Arsuaga s'assegura que la nova llei d'avortament promoguda pel ministeri d'Igualtat és "més atroç" que l'aprovada pel govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero. A més, en la missiva s'acusa els diputats d'haver permès amb el vot "l'eliminació d'éssers" humans en un procediment quirúrgic "d'extrema violència i crueltat".

Segons recull Público, Hazte Oír ha acusat els membres del Congrés d'aprovar una llei amb què "l'esquarterament i el succionament de nadons al ventre matern es multiplicarà per a benefici dels centres avortistes, que es lucren amb el dolor de milers de dones i amb el vessament de sang humana". Amb l'enviament del fetus de plàstic es pretén intimidar els representants públics, com es recull a la carta que afirma: "Potser veient aquesta rèplica de ser humà a escala real pugui comprendre com és la criatura que vostè, amb el vot de diputat, permet eliminar en un procediment quirúrgic d'extrema violència i crueltat. Potser així entendrà per què la gran majoria de metges es nega a fer avortaments". 

Gran part dels votants de PP i Vox, a favor de l'avortament

La dreta, l'extrema dreta i associacions ultracatòliques d'arreu del món han fet del dret a l'avortament un dels seus camps de batalla. Tanmateix, a l'Estat espanyol el dret de l'avortament porta tants anys implantat que la gran majoria de la seva població ha normalitzat la seva existència. Fins i tot els votants de PP i Vox, que s'han posicionat tradicionalment en contra, hi donen suport majoritari. Així ho recull una enquesta feta per Simple Lògica per a ElDiario.es. Concretament, apunta que més del 60% dels votants del PP i Vox està a favor d'aquest dret. Segons el sondeig, el 80% dels ciutadans espanyols estan a favor del dret a l'avortament, mentre que només un 14,7% s'hi posiciona en contra i un 4,8% afirma que li és indiferent. En canvi, l'acceptació per part dels partits de la dreta espanyola és de mitjana un 20% menys que la posició de la societat general. 

Concretament, el 67,4% dels votants de Vox estan a favor del dret a l'avortament i un 23,8% s'hi posiciona en contra. Per altra banda, els votants del PP són els més antiavortistes, ja que el si bé el 60,9% defensa aquest dret, el 33,2% s'hi posiciona en contra.