El diputat del PSC al Parlament Carles Castillo va visitar al vicepresident català Oriol Junqueras a la presó d'Estremera (Madrid) el passat 1 de març i preveu tornar a visitar-lo a ell i també a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, empresonada en Alcalá-Meco, a principi de maig.

Segons han avançat a Efe fonts coneixedores de la trobada, Junqueras va rebre l'1 de març la visita de Castillo, que va estar acompanyat d'un destacat exdirigent socialista ja desvinculat del partit des de fa anys.

Una visita de Castillo a Junqueras que, segons les esmentades fonts, va ser exclusivament a títol personal, però que en tot cas pren especial rellevància en tractar-se del primer càrrec socialista a Espanya que acudeix a visitar a algun dels dirigents independentistes a la presó pel seu paper en el procés sobiranista.

De marcat perfil d'esquerres i catalanista, Carles Castillo (Tarragona, 1975) és diputat al Parlament des de la passada legislatura: es va estrenar com a cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions catalanes del 2015, mentre que en les recents eleccions del 21 de desembre del 2017 va ocupar el número dos de la llista del PSC-Units en aquesta demarcació, aconseguint sortir reelegit novament com a diputat.

Aquestes mateixes fonts han explicat que el motiu de la visita de Castillo tant a Junqueras com la pròxima que realitzarà a Forcadell es deuen a raons d'"humanitat", així com també per la relació personal entre ells com diputats de partits d'esquerres en l'hemicicle català en la passada legislatura.