El jutge i diputat d'Unidos Podemos Juan Pedro Yllanes ha denunciat aquest dijous que el cofundador del partit Juan Carlos Monedero l'ha amenaçat avui i intimidat en el Congrés per dir coses sobre el rumb que ha de seguir la formació morada "que a ell el molesten".

Així ho explica Yllanes al seu canal de Telegram en el qual explica que aquest incident ha passat aquest mateix dijous al menjador del Congrés dels diputats, on Monedero, segons diu, ha intentat intimidar-lo. "He estat amenaçat pel company Juan Carlos Monedero que m'ha advertit que fins al febrer puc dir coses que a ell el molesten però que quan tot torni a l'ordre, tingui compte amb el que dic".

Yllanes, que ha secundat el manifest dels errejonistes "Recuperar la il·lusió", ha assenyalat que aquestes actituds li semblen "repugnants" i no impediran que continuï donant "la seva opinió sobre quin Podemos necessitem".

"No vaig callar en la meva carrera judicial i no vaig decidir participar en política per callar. Com comprendreu, com a jutge i com a persona, no puc deixar passar la intimidació", ha conclòs.

Igual que el número dos de Podemos, Íñigo Errejón, Yllanes creu que en la pròxima assemblea ciutadana estatal de febrer Podemos ha de debatre i votar per separat els projectes polítics i els lideratges, el contrari del que defensa el sector oficial de Pablo Iglesias, amb qui s'alinea també Juan Carlos Monedero.