La diputada de Die Linke en el Bundestag Zaklin Nastic s'ha mostrat indignada amb la revelació de la CIA que l'expresident socialista Felipe González va donar la seva conformitat per la creació del grup terrorista GAL, i ha preguntat a l'actual mandatari espanyol, Pedro Sánchez, si això és propi d'una democràcia.

Nastic ha donat a entendre que la qüestió s'està amagant.

"Així és com entén la democràcia a Espanya, senyor Pedro Sánchez? L'anterior líder del seu partit, el PSOE, va ser responsable de crear un grup terrorista assassí recolzat per l'Estat", ha indicat.

"El poble d'Espanya i el de Catalunya mereixen Justícia", ha afegit.

La CIA ha desclassificat documents que apunten que investigava el grup terrorista GAL, i que confirmen que el president socialista Felipe González va donar la seva conformitat per crear-lo als anys 80, segons va informar diumenge La Razón. "Felipe González ha acordat la creació d'un grup de mercenaris per combatre fora de la llei terroristes", indica un dels escrits dels serveis secrets americans.

La CIA destacava en aquella època que el govern espanyol "sembla determinat a adoptar una estratègia poc ortodoxa en relació amb ETA". Després d'una frase censurada, potser per indicar el nom de la font, l'agència nord-americana escrivia que "González ha acordat la formació d'un grup de mercenaris, controlat per l'Exèrcit, per combatre fora de la llei els terroristes".