Ajuntament de tot el país, Consells Comarcals i la Diputació de Girona,la de Lleida i la de Tarragona han aturat l'activitat institucional. 

Els presidents de les tres Diputacions han decretat la suspensió de totes les activitats institucionals de les corporacions previstes per avui després de conèixer la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem.

L'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència insten els ajuntaments a aturar l'activitat institucional durant 72 hores.

En aquests tres dies, demanen als alcaldes que convoquin un ple extraordinari per aprovar una moció en resposta a la sentència del judici del Procés.

Els presidents de l'ACM, Lluís Soler, i de l'AMI, Josep Maria Cervera, han assegurat aquest dilluns que Quim Torra ha convocat un acte el dia 26 d'octubre al Palau de la Generalitat i conviden a les institucions municipals a participar-hi. Soler ha explicat que les dues associacions han viscut la resolució judicial amb "consternació absoluta" i que volen mostrar "el més clar i contundent rebuig".

Diferents ajuntaments barcelonins, gironins, tarragonins i lleidetans han aturat l’activitat institucional com a protesta per la sentència del Suprem. Segons ha confirmat l'AMI, ja hi ha més de 100 ajuntaments que han convocat un ple extraordinari. Són poblacions com Ripoll, Matadepera, Osor, Sant Celoni, Arenys de Mar, Cadaqués, El Vilosell, Sant Joan de les Abadesses, Arenys de Munt, Sant Salvador de Guardiola, Vilobí d'Onyar, Vilanova de l'Aguda, Solsona, Vilagrassa, Ginestar, Castelló d'Empúries, Guissona, Puig-reig, Torelló, Roses, Aldover, Sunyer, Les Avellanes i Santa Linya, Castellolí i el Consell Comarcal del Ripollès. 

Molts Consells Comarcals també han convocat plens extraordinaris i urgents aquest dilluns al vespre per aprovar mocions en relació a la sentència del Suprem i per demanar l’amnistia dels presos i en defensa del dret d’autodeterminació.