El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous una moció presentada per ERC i JxCat en la qual rebutgen la sentència del procés i demanen l'amnistia per als presos independentistes, encara que la presidenta de l'ens, Núria Marín (PSC), ha assegurat que "no faran res que sigui contrari a la llei".

La moció, que diu que la Diputació expressa el seu compromís a favor "del dret d'autodeterminació" i reafirma "el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català", ha comptat amb els vots favorables d'ERC i Junts, mentre que el PSC i el PP han votat en contra.

Cs no es presenta al ple

De la seva banda, els grups d'En Comú Guanyem i la representant de Tot per Terrassa s'han abstingut, mentre que els quatre diputats de Ciutadans no han assistit a aquest ple.

 

En el text, s'expressa el rebuig i es demana "la llibertat immediata de tots els presos polítics", a més de reclamar una amnistia que inclogui els procediments judicials oberts contra "tots els exiliats"

La diputada de JxCat en la Diputació Neus Munté ha assegurat que "cap solució pot sortir de la condemna penal de líders socials i polítics" i ha afegit que la sentència genera "un precedent perillós".

També ha reafirmat el "caràcter pacífic" del moviment independentista: "cap violència el representa. La rebutgem tota i la condemnem tota".

De la seva banda, el vicepresident primer de la Diputació i diputat d'ERC, Dionís Guiteras, ha manifestat que "tota concentració en qualsevol àmbit pot ser condemnada per sedició" i que cal combatre la "justícia injusta" de manera "democràtica" i pacífica.