Menys paraules i més fets concrets. Aquesta és la posició el president del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), Albert Royo, que ha considerat aquest matí que l'Operació Diàleg del govern espanyol "no es veu ni a Catalunya ni a l'estranger".

Ha estat durant un acte celebrat a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, des d'on ha apuntat que té la sensació que "s'està preparant el terreny per intentar legitimar en l'àmbit internacional mesures coercitives que puguin fer en un futur", perquè si no, assegura, no s'explica que de cop hagin impulsat el diàleg.

Després d'acusar el Ministeri d'Exteriors d'esforçar-se, amb pressions de tota mena, perquè el procés sobiranista no es debati en àmbit internacional, ha destacat que, mentre a l'estranger no han arribat les ganes de dialogar del govern espanyol, sí que els ha impactat "el procés de judicialització i persecució" que s'ha obert contra càrrecs electes catalans, com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Així, ha constatat que quinze diputats del Parlament britànic han presentat una moció a la Cambra dels Comuns en la qual s'expressa preocupació pel fet que el TSJC hagi decidit investigar Forcadell, i que s'han fet preguntes al respecte i sobre el procés sobiranista a altres càmeres com la de Suïssa, Finlàndia i Suècia, entre d'altres països europeus.