Onze membres del consell ciutadà autonòmic de Podemos a les Balears, entre ells Laura Camargo, Balti Picornell i Aligi Molina, han anunciat en un escrit la seva dimissió davant de "la deriva erràtica de la direcció" i per la seva "obediència al PSOE".

Els dimissionaris, que van formar part de la candidatura Construint Podem en les primàries del partit el 2017, asseguren en un comunicat que han retardat aquesta decisió durant un temps perquè no volien que interferís en les passades eleccions generals "ni que fos utilitzada de forma interessada".

Els qui dimiteixen del consell autonòmic i de "totes les seves responsabilitats" des d'aquest divendres són Laura Camargo (exportaveu parlamentària), Baltasar Picornell (expresident del Parlament), Fernanda Caro, Adrián Martínez, Mireia Rubio, Aligi Molina (exregidor de Palma), Laura Mariani, Sabina Riera, Antonio Sánchez-Tirado i Ximena De La Vega. Helena Herrera, que va dimitir anteriorment, s'afegeix a l'escrit.

Justifiquen la dimissió en "la deriva erràtica de la direcció d'un projecte" a la creació de la qual van contribuir i que "va néixer per ser radicalment transformador".

Recorden que la llista Construint Podem, a la qual pertanyen, va obtenir un 41,6 % de suport en les primàries de la II Assemblea Ciutadana de Podemos IB l'octubre de 2017.

Al·leguen que entre els motius de la renúncia figuren la "política de subalternitat i obediència al PSOE" fins a "la pràctica desaparició de les reivindicacions pròpies del Podemos primigeni contra la saturació turística, per a la protecció del medi ambient, a favor de la regeneració democràtica o de la lluita contra el deute que ofega a les Balears".

Rebutgen "unes línies cada vegada més allunyades dels principis del republicanisme i de la impugnació del Règim del 78", així com l'"obsessió governista a qualsevol preu, fins i tot deixant pel camí esquinçalls essencials del programa" i la "institucionalització d'un projecte transformador que venia a canviar-lo tot".