El regidor de CiU Martí Guillem que va organitzar les maniobres militars de l’exèrcit espanyol i de la Guàrdia Civil a L’Escala que van tenir lloc aquest passat divendres, ha presentat la seva dimissió. Així ho ha explicat el líder del PDeCAT a la localitat empordanenca, Robert Bosch, en una piulada. Guillem, que fins ara era regidor de l'oposició, havia organitzat les maniobres des del càmping que regent a la localitat i no pas com a regidor. Tot i això, la polèmica generada l'ha acabat fent dimitir.

Guillem regenta el càmping Illa Mateua, situat a la costa de l’Escala, i va ser qui va organitzar les maniobres de l'exercit que van tenir lloc a la localitat el passat divendres. Segons va explicar l'establiment en un comunicat després de desfermar-se la polèmica per les activitats militars, la intenció no era cap altra que "apropar les tasques que realitzen aquests cossos de seguretat a la societat". 

"Eliminar qualsevol falta de compromís"

Segons ha explicat Bosch en una publicació a Facebook, ha acceptat la dimissió a "contracor", però pensant en "el bé comú del país, del projecte i del partit". Bosch ha assegurat també que cal "eliminar qualsevol sensació de falta de compromís amb Catalunya i amb el President", al que afegeix: "en moments excepcionals, decisions excepcionals".

Guillem es va presentar a les eleccions municipals d'abril de 2017 com a regidor de CiU, però anteriorment havia estat portaveu d'ICV i havia anat a les llistes del PSC. A més, havia sondejat altres partits i s'havia fotografiat amb alts càrrecs del PP, com l'exminstre Jorge Fernández Díaz.

L'exhibició

La polèmica es va generar aquest divendres quan una vintena de membres de l'Exèrcit van fer una exhibició militar davant les costes de l'Escala. L'actuació simulava un exercici d'assalt a la línia costanera on els militars i el cos policial es van llençar a l'aigua i van fer ràpel a l'Illa Mateua carregats amb tot l'equip, incloses armes de combat.

En total, van participar-hi disset militars i sis membres del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques(GEAS) de la Guàrdia Civil. L'exhibició va aplegar nombrosos clients a la zona de la piscina des d'on van poder veure les maniobres. 

exercici militar escala ACN