El portaveu de Podem al Senat Ramón Espinar ha anunciat aquest divendres que abandona tots els seus càrrecs a Podem, inclosa la secretaria general del partit a Madrid, i també l’escó al Senat i a l’Assemblea de Madrid.

En un comunicat que ha penjat a Twitter, Espinar assegura que en el moment actual “no es donen les condicions per dur a terme el projecte de Podem a Madrid cap on crec que s’ha de dirigir”, i “deixar pas és la decisió més responsable que crec, en consciència, que he d’adoptar”.

La seva renuncia introdueix inestabilitat al partit de Pablo Iglesias, que encara gestiona la marxa d'Íñigo Errejón després del seu anunci que es presentarà a la Comunitat de Madrid sota el paraigües de Mas Madrid.

Espinar ha anunciat la seva retirada en un moment en què Podem insisteix que vol presentar candidatura pròpia a banda de la d'Íñigo Errejón, que concorrerà amb la plataforma cívica de Més Madrid. 

Fins ara, ha estat el secretari general del partit d'Iglesias a la Comunitat de Madrid. En el comunicat, però, diu que mantindrà la militància dins de Podem i promet "lleialtat i tendresa" als seus companys.