Després de la crisi oberta la setmana passada amb Pablo Iglesias per la candidatura a la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón ha decidit abandonar el grup d'Unidos Podemos. En una compareixença d'urgència aquest dilluns al Congrés de Diputats, Errejón ha anunciat la renúncia a la seva acta de diputat a la cambra espanyola. Després d’uns dies de pressions, ha justificat que “no vol contribuir al soroll” i que vol “rebaixar el nivell de drama”.

La polèmica va desencadenar-se dijous passat, quan Íñigo Errejón va anunciar que es presentarà amb la plataforma de Manuela Carmena a la Comunitat de Madrid. Aquell vespre, interrompent la seva baixa paternal, el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, replicava que competirien contra ell a les eleccions autonòmiques del mes de maig. Des de llavors, diverses veus de la formació havien demanat a Errejón que renunciés a la seva acta.

El candidat a la Comunitat de Madrid ha dit que ho fa per centrar-se en aconseguir el canvi a la Puerta del Sol. “Pago molt tranquil el preu per haver pres la decisió correcta”, ha defensat, i ha aclarit que no deixarà la militància a Podemos. “No podria deixar el partit ni que volgués”, ha sostingut.

“Reduïm els nivells de drama”, ha reclamat el dirigent de Podemos. S’ha mostrat convençut que la confluència a la Comunitat és possible, com va ser-ho fa quatre anys a l’Ajuntament de Madrid o al de Barcelona.

Sense retrets, però recordant que li han arribat diverses peticions perquè renunciés, ha assenyalat que ha rebut “molts suports, alguns que es poden imaginar i altres que no”. Ho ha circumscrit a una decisió “personal” que no tenen perquè seguir altres diputats del grup confederal.