El coordinador de Ciutadans a SòriaRubén Morales, s'ha vist obligat a dimitir del seu càrrec després d'haver estat enxampat en una festa il·legal que no complia amb les mesures sanitàries contra la Covid-19. No ha durat ni un mes en el càrrec.

Morales no només va participar a l'esmentada festa, sinó que era l'amfitrió en un hotel que ell mateix regenta a Medinaceli. De fet, era una festa en la qual se celebrava la reobertura de l'establiment. A l'esdeveniment hi van acudir els socis, amics, familiars i una 'celebrity' com Leticia Sabater.

Des del partit s'han volgut mostrar ferms. "Ciutadans rebutja qualsevol incompliment de les normes de seguretat sanitària i accepta la dimissió del coordinador de l'Agrupació Local de Sòria, Rubén Morales, després de fer-se públic que va participar en una festa il·legal en un restaurant de la seva propietat el passat 27 de març i que ha portat a l'obertura d'una investigació per part de la Guàrdia Civil".

A través d'un comunicat, "la formació taronja recorda que aquestes limitacions (higiene de mans, distància de seguretat, ús de màscares o la limitació d'aforaments) tenen per objectiu contenir la dispersió de la pandèmia i són d'obligat compliment per a tots els ciutadans, sense excepció. Els càrrecs polítics – ja siguin públic o orgànics o d'una o una altra formació – tenen a més la responsabilitat de ser exemplars", recalca.

Els cops rebuts

La dimissió de Morales suposa un cop més per al partit, que veu com el seu lideratge intern a la regió torna a quedar en entredit. "Ciutadans mantindrà la seva activitat política i social a la ciutat de Sòria a través del seu Comitè Provincial i dels seus càrrecs institucionals", ha recalcat el partit.

Aquest no és el primer revés per a la formació pel que fa a irregularitats. Ara fa unes setmanes el partit va resoldre expulsar el president de la ciutat autònoma de Melilla, Eduardo de Castro, per incomplir les directrius de la formació i per haver ocultat la seva condició d'imputat en un procediment penal "d'extraordinària gravetat" que afecta la seva condició de representant institucional a l'exercici del seu càrrec. A més, tot això passa quan el partit que lidera Inés Arrimadas es troba més dèbil que mai i amb seriosos riscos de ser absorbit pel PP.