La comissió de règim disciplinari de Ciutadans ha resolt l'expulsió del president de la ciutat autònoma de Melilla, Eduardo de Castro, per incomplir les directrius del partit i per haver ocultat la seva condició d'imputat en un procediment penal "d'extraordinària gravetat" que afecta la seva condició de representant institucional a l'exercici del seu càrrec.

En un comunicat, Cs explica que De Castro va incomplir les directrius del partit i per aquest motiu el passat 12 de març li va obrir un expedient disciplinari que va quedar resolt dimarts passat, 30 de març.

Així doncs, aquesta expulsió agreuja la crisi en el partit taronja, que pateix un degoteig de baixes constant pel canvi de rumb que ha fet la seva presidenta, Inés Arrimadas, en apropar-se al PSOE.

Així es va resoldre d'acord amb els estatuts vigents del partit liberal: "Actuar a l'exercici del càrrec públic de forma contrària als principis i normes aprovades pel partit, amb deslleialtat al partit, així com cap als seus òrgans de govern, quan perjudiquin greument la seva consideració davant de l'opinió pública". La formació taronja destaca que "els principis i ideari del partit són un marc infrangible".

El fiscal en cap de Melilla ha denunciat a De Castro per un presumpte delicte de "prevaricació administrativa" i també als exconsellers d'Hisenda Julio Liarte i de Presidència Paula Villalobos, ambdós de Ciutadans, per presumptes irregularitats comeses en la concessió del servei de grua de Melilla, i demana que declarin davant del jutjat en qualitat d'investigats.

Concessió irregular de la grua a un familiar

Segons la interlocutòria judicial a la qual va tenir accés Europa Press, la representant del ministeri públic ha acordat la remissió de la documentació que obra en el seu poder al Servei Comú de Registre i Repartiment, Secció Primera d'aquesta ciutat, "a fi que, pel Jutjat d'Instrucció que per tanda correspongui, s'incoïn les oportunes diligències prèvies i es depurin responsabilitats" en què poguessin haver incorregut Eduardo de Castro, Julio Liarte i Paula Villalobos, els tres membres del primer govern que va sorgir després de les eleccions de maig de 2019, els tres proposats en la quota de Cs en la seva coalició amb PSOE i Coalició Per Melilla.

La fiscal en cap, Laura Santa Pau, ha pres aquesta decisió de prendre en consideració una denúncia ciutadana en la qual s'exposaven les presumptes irregularitats comeses per les tres autoritats quan va acabar el contracte major adjudicat a un empresari, deixant a la ciutat sense servei de grua per un temps fins a la concessió del mateix a un familiar del vicepresident de Melilla i un possible dany a les arques públiques de més de 5 milions d'euros.

El ciutadà denunciant havia remès un ampli escrit a la Fiscalia de Melilla en el qual demanava que actués "davant de les greus negligències i il·legalitats que s'estan cometent per part dels màxims responsables de la ciutat autònoma de Melilla", una cosa que ha portat ara a la fiscal en cap a sumar-se a la denúncia i sol·licitar al jutjat la presa de declaració com a imputats de l'actual president de la ciutat i dos exconsellers de Cs.

El PP demana la dimissió

A causa de la imputació, el PP de la ciutat autònoma ha exigit la seva dimissió. El líder dels populars i expresident de Melilla, Juan José Imbroda, ha afirmat l'expulsió arriba dos anys tard i creu que l'haurien d'haver fet fora "per incompliment d'un pacte nacional" entre els dos partits per la seva elecció com a president de la ciutat el 2019.

 

Imatge principal: El president de la ciutat autònoma de Melilla, Eduardo de Castro, amb la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas / Europa Press