La polèmica per l'autorització del govern espanyol a la creació d'un sindicat de treballadores sexuals ja té la seva primera víctima política. El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha anunciat en roda de premsa el cessament imminent de la directora general de Treball, Concepción Pascual.

"Ja hi ha hagut una assumpció de responsabilitat. Crec que la directora general de Treball" ha dimitit, ha dit Ábalos preguntat expressament si aquest error de l'Executiu provocaria alguna dimissió.

El 'número 3' del partit ha volgut desvincular la ministra de Treball, Magdalena Valerio, de l'autorització del sindicat, assegurant que desconeixia l'expedient, com tants que no passen per les mans del titular de la branca.

I sobre Pascual, ha assenyalat que en aquest cas concret "potser no va saber interpretar-ho, perquè a l'Administració General no tothom té una sensibilitat política, ni se li exigeix".

Les prostitutes lamenten el cessament

El sindicat de treballadores sexuals, OTRAS, ha fet una piulada lamentant el cessament. "Lamentem que un govern que diu ser feminista hagi forçat el cessament d'algú que ha actuat complint la normativa vigent", han escrit a Twitter.

OTRAS va fer una roda de premsa la setmana passada demanant la dimissió "en bloc" del govern de Pedro Sánchez a qui van recordar que, a Espanya, la prostitució no és il·legal. Van defensar a més, que la creació d'un sindicat no afavoreix el proxenetisme.