El Consell d'RTVE que va criticar Inés Hernand per elogis a Pedro Sánchez ha dimitit, després de considerar que ha "perdut la confiança de la redacció". Concretament, han dimitit dos dels membres que continuaven al capdavant del Consell d'Informatius de Mitjans Interactius d'RTVE —el tercer ja va plegar la setmana passada per raons personals—. El fins ara president, Óscar López, ho ha explicat tot a Twitter, en mig d'una picabaralla.

El passat 12 de febrer, després dels premis Goya, el Consell d'Informatius de Mitjans Interactius d'RTVE va emetre un comunicat en el qual criticava "el to i el contingut" de l'emissió de la catifa vermella, on Hernand va exercir de reportera demanant declaracions a les persones que arribaven a la gala. Quan va arribar Sánchez, la comunicadora li va dir: "Es que eres un icono, presi. Te queremos". Va esclatar la controvèrsia i el consell va considerar que el "to adulador" no té cabuda a la radiotelevisió pública, a més de rebutjar "altres intervencions més que discutibles durant tota l'emissió (eructe, queixes, paraules malsonants sense context...)". En veure la polèmica, el president del govern espanyol va mostrar el seu suport a Hernand amb un missatge a Twitter: "El icono eres tú".

El comunicat va rebre el suport dels altres dos Consells d'Informatius d'RTVE: el de TVE, de 13 membres; i el d'RNE, de 9 membres. Tanmateix, els dos membres del Consell de Mitjans Interactius van sentir que havien perdut el suport de part de la redacció i ara han decidit oficialitzar la renúncia. Segons López, "l'última desavinença amb la redacció d'RTVE Play" ha estat pel comunicat sobre la catifa vermella dels Goya i això l'ha reafirmat en una decisió que "no és súbdita, sinó que s'ha anat forjant amb el pas del temps".

El fins ara president ha afegit que, "si a aquesta manca de confiança se suma que els companys d'RTVE Play no se senten representats per les nostres actuacions o pensen que se'ls deixa al marge de les decisions", el que procedeix és "fer-se a un costat i deixar que siguin altres els qui recuperin aquesta confiança". Segons els dimitits, la situació és "inèdita" i s'hauran de posar en contacte amb els serveis jurídics de la corporació per saber com procedir en aquest cas, anunciant al més aviat possible la convocatòria d'eleccions per a la seva renovació. El consell seguirà en funcions fins a produir-se el relleu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!