El Consell d'Informatius de Mitjans Interactius de RTVE ha emès un comunicat manifestant el seu desacord amb el "to" i el "contingut" durant l'emissió en directe de la catifa vermella dels Premis Goya, que es va transmetre a través de RTVE Play. Aquest pronunciament es produeix després del rebombori generat a les xarxes socials a causa de les interaccions protagonitzades per una "col·laboradora externa", com així l'ha denominat el Consell, amb diverses personalitats durant l'esdeveniment. Tot i que el comunicat no menciona explícitament el nom d'aquesta persona, es refereix a Inés Hernand, qui va estar al capdavant de la transmissió en directe durant diverses hores, interactuant amb els assistents abans de la gala.

"Per molt que es vulgui donar un to despreocupat, alternatiu i pensat per un públic jove, creiem que qualsevol contingut que porti la marca de RTVE ha de complir amb els estàndards de qualitat i neutralitat", han expressat des del Consell, recordant que RTVE Play és un espai destinat a "apropar la televisió a les generacions més joves".

En particular, el Consell ha assenyalat i rebutjat una intervenció d'Hernand durant el directe de la catifa vermella en la qual va formular una pregunta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Senyor president, quina ha estat l'última pel·lícula que ha vist?", va preguntar Hernand. "Bé, moltes, no te'n puc dir una", va respondre Sánchez. "T'ha agradat La societat de la Neu?", va continuar ella. "Home, no m'ha agradat, m'ha encantat", va sentenciar el president. Després d'aquestes paraules, la reportera va expressar la seva emoció i va celebrar entre crits: "Ets una icona, presi, t'estimem!", mentre el president del govern espanyol s'allunyava entre la multitud. El Consell ha criticat el to adulador cap a un president de l'executiu espanyol, independentment de la seva afiliació política, considerant que "no té cabuda a la radiotelevisió pública, que és de tots".

Simultàniament, el Consell ha sol·licitat explicacions als responsables de RTVE Play i "les farà públiques més endavant". Centenars d'usuaris han expressat les seves opinions a les xarxes socials. Alguns han elogiat la comunicadora, argumentant el context del directe i la seva personalitat atrevida, que trencava amb el to més seriós que regeix la gala dels premis Goya. Mentrestant, altres han recordat que la comunicadora hauria de respectar el to de neutralitat que defensa la corporació i creuen que la forma en què es va dirigir a Sánchez no té cabuda dins un mitjà públic.

Inés Hernand es defensa: "Em dedico a l'entreteniment"

La protagonista de la polèmica, Inés Hernand, havia estat en silenci des que es van començar a produir les primeres crítiques durant la retransmissió de la catifa vermella dels Goya a Valladolid. Aquesta controvèrsia ha anat creixent a xarxes socials, fins al punt que el Consell d'informatius de RTVE s'ha pronunciat, en un contundent comunicat, en contra d'Hernand i el seu paper als Goya. Després del comunicat del consell, la presentadora ha volgut sortir al pas de les crítiques amb una publicació a X. "Em dedico a l'entreteniment i sincerament, m'alegro d'estar complint la meva funció", ha escrit, defensant la seva actuació a Valladolid.