El responsable d'Hisenda de Ciutadans, Francisco de la Torre, ha comunicat a la direcció del partit que abandona el seu lloc al Comitè Executiu Nacional de la formació i ha avançat la seva intenció de deixar l'escó al Congrés dels Diputats el proper mes de setembre.

De la Torre ha confirmat a Efe aquesta decisió, que diu haver pres després de ser pressionat pel secretari general del partit, José Manuel Villegas, i ha lamentat que s'hagi desmantellat l'equip econòmic amb què va començar a treballar i que ara dirigirà Marcos de Quinto.

La renúncia de De la Torre se suma a l'altres recents dimissions, com la del responsable d'Economia Toni Roldán, que va deixar els seus llocs de responsabilitat per desavinences amb l'estratègia política marcada per Albert Rivera, o l'eurodiputat Javier Nart, que va cessar en l'executiva.

Rivera va ampliar l'executiva per reforçar el seu control del partit, envoltant-se d'afins, després de les crítiques internes que han motivat també la sortida del partit d'alguns dels seus fundadors, com Francesc de Carreras i Xavier Pericay.

De la Torre ha enviat una carta a Albert Rivera en la que explica que dimiteix per raons "personals, organitzatives i polítiques". Considera que l'àrea econòmica de la qual formava part està "desmantellada" i critica la deriva del partit, el mateix dia de la investidura frustrada del candidat socialista Pedro Sánchez, a la que Cs ha votat no.

El diputat retreu a Rivera que hagi decidit quedar-se en "un dels extrems" i entén que això és "no fer política" i que "no és propi d'un partit centrista". "Les alternatives que deixes són la repetició electoral o la constitució del govern més radical de la història d'Espanya. Estic segur que cap de les dues alternatives no són les que desitgen, ni els nostres votants ni la majoria dels espanyols", afirma.

"No estic d'acord amb el to, les formes, i especialment l'estratègia política adoptada en els últims mesos. Crec fermament que Ciutadans havia de ser part de la solució als problemes de governabilitat, a la desmesurada influència dels nacionalistes, així com exercir una influència positiva de moderació que posés fre al populisme. Tristament, observo en els últims mesos que som part del problema i no part de la solució", opina a la carta.